Quantcast
Channel: Sleutel-op-de-deur – Homeproved
Viewing all articles
Browse latest Browse all 348

Dit moet je zeker weten over inbraakbeveiliging (deel 2)

$
0
0

Droom je van een eigen huis? Of krijgt je bouwproject al mooi vorm? Het is nog niet te laat om goed na te denken over de inbraakbeveiliging van je nieuwbouwwoning. Hier zijn alvast enkele belangrijke tips om inbrekers vanaf dag één geen schijn van kans te geven.

Klassieke inbraakbeveiliging: een alarmsysteem

Het huis uit? Dan kun je op je alarmsysteem rekenen om verdachte bewegingen in of rond je huis op te pikken. Hierdoor krijgen inbrekers minder tijd om zich een weg naar binnen te banen en om dure voorwerpen buit te maken. Zo zet je een alarm het efficiëntst in:

  • Informeer je op voorhand over een systeem op maat van jouw woning.
  • Maak er een gewoonte van je alarm altijd aan te zeten als je het huis uit bent, ook wanneer je maar een kwartiertje weg gaat.
  • Zorg dat het alarmsysteem goed zichtbaar
  • Registreer je alarmsysteem bij de lokale politie via police-on-web.

Inbraakpreventie

Ramen en deuren = zwakke schakels?

DeurslotRamen en deuren staan bekend als de zwakste schakels van een woning. Inbrekers hoeven niet supercreatief te zijn om binnen te raken: vaak volstaat het om een raam te breken of een slot open te breken. Hou daarom deze aandachtspunten in gedachten wanneer je ramen koopt:

  • Kies stevige raamprofielen in metaal of kunststof.
  • Monteer raamsloten en -grendels. Kies bij voorkeur raambomen die je met een sleutel kunt afsluiten.
  • Denk ook aan de beglazing en geef de voorkeur aan (drie)dubbel glas met inbraakwerende folie.
  • Beveiligde rolluiken, ten slotte, bieden een extra bescherming tegen inbrekers.

InbraakpreventieJe buitendeuren zijn net zo kwetsbaar als de ramen. Hier geldt dus hetzelfde: kies voor degelijke deuren in pvc of aluminium en voorzie ze van de nodige sloten, bij voorkeur een inbouwslot en een veiligheidsslot.

Voorgeprogrammeerde verlichting schrikt af

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar verlichting kan wel degelijk een rol spelen in de bescherming van je huis. Buitenverlichting met een bewegingssensor is prima geschikt om ongewenste bezoekers af te schrikken. Maar ook binnen kun je je verlichting inschakelen in de strijd tegen potentiële inbrekers. Voorgeprogrammeerde verlichting, die op een bepaald uur aan gaat ook wanneer je niet thuis bent, doet uitschijnen dat er iemand thuis is, wat je woning een pak minder aantrekkelijk maakt voor inbrekers.

 Keer terug naar deel 1 …

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 348